תפוחי אדמה פריכים בתנור

מחברשופרסל
Ratingקושימתחיל

תפוחי אדמה פריכים בתנור

זמן התכוננות5 דקותזמן בישול5 דקותזמן כולל10 דקות

מצרכים
 1 חבילה תפוחי אדמה קטנים, שטופים היטב (או ¾ חבילה אם קניתם מארז גדול יותר)
 4-5 כפות שמן זית
 מלח ופלפל שחור
 רוזמרין קצוץ (רשות)

אופן ההכנה
1

חוצים את תפוחי האדמה לאורך (אין צורך לקלף).

2

יוצקים את שמן הזית לתבנית עם נייר אפייה

3

מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס

4

מניחים את תפוחי האדמה החצויים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה.

5

מזיזים אותם קצת ככה שכולם יקבלו ליטוף מהשמן.

6

אוטמים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות, 30-40 דקות עד שהתרככו.
30 דקות טיימר

7

מסירים את נייר האלומיניום (זהירות אדים!) ומחזירים לתנור.

8

מעלים את החום ל-200 מעלות ואופים 15 דקות נוספות, או עד שתפוחי האדמה מזהיבים (הופכים אחד בזהירות לראות שפני השטח שלו זהובים כמו בתמונה).
15 דקות טיימר

9

לנמנעים משימוש ברדיד אלומיניום:
שמים את חצאי תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית 20-30 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים אבל לא מדי. מסננים. מניחים לתפוחי האדמה להתקרר ולשחרר אדים.
20 דקות טיימר

10

יוצקים את שמן הזית לתבנית עם נייר אפייה.

11

מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס.

12

מניחים את תפוחי האדמה החצויים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה.

13

מזיזים אותם קצת ככה שכולם יקבלו ליטוף מהשמן.

14

אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות, 15-20 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
15 דקות טיימר

Ingredients

מצרכים
 1 חבילה תפוחי אדמה קטנים, שטופים היטב (או ¾ חבילה אם קניתם מארז גדול יותר)
 4-5 כפות שמן זית
 מלח ופלפל שחור
 רוזמרין קצוץ (רשות)

Directions

אופן ההכנה
1

חוצים את תפוחי האדמה לאורך (אין צורך לקלף).

2

יוצקים את שמן הזית לתבנית עם נייר אפייה

3

מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס

4

מניחים את תפוחי האדמה החצויים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה.

5

מזיזים אותם קצת ככה שכולם יקבלו ליטוף מהשמן.

6

אוטמים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות, 30-40 דקות עד שהתרככו.
30 דקות טיימר

7

מסירים את נייר האלומיניום (זהירות אדים!) ומחזירים לתנור.

8

מעלים את החום ל-200 מעלות ואופים 15 דקות נוספות, או עד שתפוחי האדמה מזהיבים (הופכים אחד בזהירות לראות שפני השטח שלו זהובים כמו בתמונה).
15 דקות טיימר

9

לנמנעים משימוש ברדיד אלומיניום:
שמים את חצאי תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית 20-30 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים אבל לא מדי. מסננים. מניחים לתפוחי האדמה להתקרר ולשחרר אדים.
20 דקות טיימר

10

יוצקים את שמן הזית לתבנית עם נייר אפייה.

11

מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס.

12

מניחים את תפוחי האדמה החצויים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה.

13

מזיזים אותם קצת ככה שכולם יקבלו ליטוף מהשמן.

14

אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות, 15-20 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים.
15 דקות טיימר

תפוחי אדמה פריכים בתנור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *