קונפי שום – מהיר פשוט וטעים בצורה מדהימה

מחבראפרת אנזל
Ratingקושימתחיל

קונפי שום הוא אחד מהדברים האהובים עלי - אותן שיני שום נימוחות שאנחנו פוגשים במסעדות הכי טובות, מלוות את מנות הבשר או הדגים, נותנות ארומה שומית קלה ובעיקר המון סטייל.

מצרכים
 ראשי שום – לצנצנת סטנדרטית צריך בערך 3 ראשים
 שמן זית איכותי
 1-2 גבעולי טימין
 1/2 כפית מלח ים

אופן ההכנה
1

מפרקים את ראשי השום לשיניים.

2

מניחים את השיניים בסיר קטן, מוסיפים מלח וטימין ויוצקים שמן זית כדי כיסוי.

3

מבשלים על האש הכי נמוכה שאפשר 50 דקות. מותר לסיר להגיע לבעבוע עדין עדין, אבל לא יותר מזה. אם אתם רואים שהבעבוע אגרסיבי – כבו את הלהבה לשתי דקות. השמן יתקרר קצת ואז תוכלו להדליק שוב את הלהבה. ככה תוודאו שהשיניים יתרככו אך לא יישרפו.
50 דקות טיימר

4

אחרי שעה מכבים את האש. מרחיקים את הטימין ומעבירים את תכולת הסיר לצנצנת נקיה ויבשה. מאחסנים במקום קריר – לא צריך מקרר (כי אז שמן הזית נקרש וקשה ומבאס לשלוף את השיניים החוצה)

קרדיט: אפרת אנזל

Ingredients

מצרכים
 ראשי שום – לצנצנת סטנדרטית צריך בערך 3 ראשים
 שמן זית איכותי
 1-2 גבעולי טימין
 1/2 כפית מלח ים

Directions

אופן ההכנה
1

מפרקים את ראשי השום לשיניים.

2

מניחים את השיניים בסיר קטן, מוסיפים מלח וטימין ויוצקים שמן זית כדי כיסוי.

3

מבשלים על האש הכי נמוכה שאפשר 50 דקות. מותר לסיר להגיע לבעבוע עדין עדין, אבל לא יותר מזה. אם אתם רואים שהבעבוע אגרסיבי – כבו את הלהבה לשתי דקות. השמן יתקרר קצת ואז תוכלו להדליק שוב את הלהבה. ככה תוודאו שהשיניים יתרככו אך לא יישרפו.
50 דקות טיימר

4

אחרי שעה מכבים את האש. מרחיקים את הטימין ומעבירים את תכולת הסיר לצנצנת נקיה ויבשה. מאחסנים במקום קריר – לא צריך מקרר (כי אז שמן הזית נקרש וקשה ומבאס לשלוף את השיניים החוצה)

קרדיט: אפרת אנזל

קונפי שום – מהיר פשוט וטעים בצורה מדהימה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *