צ'יקן נאגטס

מחברמיכל שמיר
Ratingקושימתחיל

ככה מכינים נאגטס ביתיים שלא נופלים מהמקור, ואפילו מתעלים עליו בכיף שלהם. כמו תמיד, כשמטגנים זה הכי טעים, אבל אם אתם פחדני טיגון - יש גם גרסה לתנור. מתוך הבלוג המקסים והמחודש "מיכל אופה עוגה"

זמן התכוננות30 דקותזמן בישול15 דקותזמן כולל45 דקות

מצרכים
 1 ק"ג חזה עוף טחון (או שלם, ואז אפשר לטחון במעבד מזון)
 חצי כוס ציר עוף או מים עם מעט מלח ותבלינים שאוהבים
 2 כפות גדושות מיונז
 1 כוס פירורי לחם
 1 כפית אבקת קארי (לא חובה)
 1 כפית פפריקה (לא חובה)
 חופן פירורי לחם לציפוי
 מלח
 פלפל
 שמן לטיגון (אם מטגנים)
 קערת מים רותחים וספריי שמן (אם אופים בתנור)

אופן ההכנה
1

שמים את העוף הטחון בקערה ומערבבים עם ציר/מים מתובלים, מיונז, פירורי לחם, קארי, פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים טוב טוב כמה דקות. חשוב מאוד, כי הערבוב ימנע מהנאגטס להיות קשים.

2

אם קניתם חזה עוף שלם, מתחילים בלחתוך אותו לחתיכות קטנות יותר ומכניסים למעבד מזון. מוסיפים ציר/מים מתובלים, מיונז, פירורי לחם, קארי, פפריקה, מלח ופלפל, ומפעילים למספר שניות עד שכל התערובת מתאחה.

3

מכינים מעט פירורי לחם בקערה ומשטח לשים עליו את הנאגטס המוכנים.

4

בעזרת ידיים לחות, יוצרים קציצות שטוחות יחסית (תנסו שיהיו בצורת נאגטס) ומצפים בפירורי לחם מכל הצדדים. (בשלב זה אפשר לאחסן את הנאגטס המצופים בקופסא אטומה (מופרדות ע"י נייר אפייה כדי למנוע הידבקות) ולהכניס לפריזר. בעת הצורך (או החשק) תוכלו להפשיר אותם בטמפרטורת החדר כ-10 דקות ולטגן או לאפות.)

5

מחממים שמן במחבת לטיגון. השמן צריך להיות בגובה של כ 1-2 ס"מ. שימו לב לא לטגן את הנאגטס על אש גבוהה מדי, מה שיגרום לחריכה של ציפוי פירורי הלחם ועוף נא בפנים. האש צריכה להיות בינונית.

6

מטגנים את הנאגטס מכל צד כ 4-5 דקות. מניחים על צלחת מרופדת במגבת נייר.
5 דקות טיימר

7

מגישים עם פלח לימון ורוטב שאוהבים. בתיאבון.

Ingredients

מצרכים
 1 ק"ג חזה עוף טחון (או שלם, ואז אפשר לטחון במעבד מזון)
 חצי כוס ציר עוף או מים עם מעט מלח ותבלינים שאוהבים
 2 כפות גדושות מיונז
 1 כוס פירורי לחם
 1 כפית אבקת קארי (לא חובה)
 1 כפית פפריקה (לא חובה)
 חופן פירורי לחם לציפוי
 מלח
 פלפל
 שמן לטיגון (אם מטגנים)
 קערת מים רותחים וספריי שמן (אם אופים בתנור)

Directions

אופן ההכנה
1

שמים את העוף הטחון בקערה ומערבבים עם ציר/מים מתובלים, מיונז, פירורי לחם, קארי, פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים טוב טוב כמה דקות. חשוב מאוד, כי הערבוב ימנע מהנאגטס להיות קשים.

2

אם קניתם חזה עוף שלם, מתחילים בלחתוך אותו לחתיכות קטנות יותר ומכניסים למעבד מזון. מוסיפים ציר/מים מתובלים, מיונז, פירורי לחם, קארי, פפריקה, מלח ופלפל, ומפעילים למספר שניות עד שכל התערובת מתאחה.

3

מכינים מעט פירורי לחם בקערה ומשטח לשים עליו את הנאגטס המוכנים.

4

בעזרת ידיים לחות, יוצרים קציצות שטוחות יחסית (תנסו שיהיו בצורת נאגטס) ומצפים בפירורי לחם מכל הצדדים. (בשלב זה אפשר לאחסן את הנאגטס המצופים בקופסא אטומה (מופרדות ע"י נייר אפייה כדי למנוע הידבקות) ולהכניס לפריזר. בעת הצורך (או החשק) תוכלו להפשיר אותם בטמפרטורת החדר כ-10 דקות ולטגן או לאפות.)

5

מחממים שמן במחבת לטיגון. השמן צריך להיות בגובה של כ 1-2 ס"מ. שימו לב לא לטגן את הנאגטס על אש גבוהה מדי, מה שיגרום לחריכה של ציפוי פירורי הלחם ועוף נא בפנים. האש צריכה להיות בינונית.

6

מטגנים את הנאגטס מכל צד כ 4-5 דקות. מניחים על צלחת מרופדת במגבת נייר.
5 דקות טיימר

7

מגישים עם פלח לימון ורוטב שאוהבים. בתיאבון.

צ'יקן נאגטס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *