עוגיות אלפחורס ריבת חלב פריכות וממכרות

מחברFoodisGood
Ratingקושימתחיל

עוגייה מתוקה שאין כמותה, ממתק ספרדי שאי אפשר לעמוד בפניו. מתכון לעוגיות אלפחורס קלות להכנה מוצלחות, עם טיפים ושדרוגים מתוקים במיוחד.

כ-18 עוגיות סנדוויץ'

זמן התכוננות10 דקותזמן בישול1 דקותזמן כולל1 שעות 15 דקות

מצרכים
 ¾ כוס קמח
 1 כוס קורנפלור
 ½ כפית אבקת סודה לשתייה
 1 כפית אבקת אפייה
 ¼ כפית מלח
 1 חבילת חמאה בטמפרטורת החדר
 ⅓ כוס סוכר לבן
 2 כפיות גרדת לימון
 2 חלמונים
 1 כף מים
 ½ כפית תמצית וניל
 225 גרם ריבת חלב
 ½ כוס קוקוס מגורד או אבקת סוכר

אופן ההכנה
1

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומכינים תבניות מכוסות בנייר אפייה.

2

מערבבים את הקמח עם קורנפלור, אבקת סודה ואבקת אפייה בקערה בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מקציפים במיקסר חמאה וסוכר עד לשכבה אחידה ואוורירית, מוסיפים גרדת לימון, חלמונים, מים ותמצית ווניל ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

4

כעת מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח אל תוך קערת המיקסר ומערבבים יחד עד לקבלת בצק.

5

את הבצק יוצקים לצורת כדור, מכסים בנייר נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לצינון.

6

מוציאים את הבצק מהמקרר וחוצים לחצי, מרדדים כל חצי על משטח מקומח לעובי חצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ.

7

מניחים את הבצק על נייר האפייה ומכניסים לתנור למשך 13 דקות. העוגיות אמורות להזהיב בקצוות אך להישאר חיוורות במרכז.
13 דקות טיימר

8

מוציאים את העוגיות ומצננים בצד, לאחר שהצטננו, הופכים חצי מכמות העוגיות על החלק החיצוני ומורחים כמות של 2 כפיות ריבת חלב על העוגייה ההפוכה.

9

מצמידים את העוגייה השנייה כנגד ויוצרים כריך עוגיות. מפזרים מעל אבקת סוכר, או טובלים את חלק ריבת החלב בתוך קוקוס מגורד.

10

ציפוי :
במידה ומתחשק לכם להוסיף מתיקות, או פשוט בא לכם שוקולד, ניתן לטבול את העוגיות בציפוי שוקולד מומס, וליהנות כפליים. את אותו הדבר ניתן לעשות גם עם בוטנים ולטבול את דפנות העוגייה בבוטנים מגוררים במקום גרגירי הקוקוס.

מילוי :
ריבת חלב הוא המילוי המסורתי של עוגיית האלפחורס, אך בהחלט ניתן לגוון ולמלא את העוגייה בכל מה שרק תרצו- חמאת בוטנים, ממרח שוקולד וכו'.

Ingredients

מצרכים
 ¾ כוס קמח
 1 כוס קורנפלור
 ½ כפית אבקת סודה לשתייה
 1 כפית אבקת אפייה
 ¼ כפית מלח
 1 חבילת חמאה בטמפרטורת החדר
 ⅓ כוס סוכר לבן
 2 כפיות גרדת לימון
 2 חלמונים
 1 כף מים
 ½ כפית תמצית וניל
 225 גרם ריבת חלב
 ½ כוס קוקוס מגורד או אבקת סוכר

Directions

אופן ההכנה
1

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומכינים תבניות מכוסות בנייר אפייה.

2

מערבבים את הקמח עם קורנפלור, אבקת סודה ואבקת אפייה בקערה בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מקציפים במיקסר חמאה וסוכר עד לשכבה אחידה ואוורירית, מוסיפים גרדת לימון, חלמונים, מים ותמצית ווניל ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

4

כעת מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח אל תוך קערת המיקסר ומערבבים יחד עד לקבלת בצק.

5

את הבצק יוצקים לצורת כדור, מכסים בנייר נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לצינון.

6

מוציאים את הבצק מהמקרר וחוצים לחצי, מרדדים כל חצי על משטח מקומח לעובי חצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ.

7

מניחים את הבצק על נייר האפייה ומכניסים לתנור למשך 13 דקות. העוגיות אמורות להזהיב בקצוות אך להישאר חיוורות במרכז.
13 דקות טיימר

8

מוציאים את העוגיות ומצננים בצד, לאחר שהצטננו, הופכים חצי מכמות העוגיות על החלק החיצוני ומורחים כמות של 2 כפיות ריבת חלב על העוגייה ההפוכה.

9

מצמידים את העוגייה השנייה כנגד ויוצרים כריך עוגיות. מפזרים מעל אבקת סוכר, או טובלים את חלק ריבת החלב בתוך קוקוס מגורד.

10

ציפוי :
במידה ומתחשק לכם להוסיף מתיקות, או פשוט בא לכם שוקולד, ניתן לטבול את העוגיות בציפוי שוקולד מומס, וליהנות כפליים. את אותו הדבר ניתן לעשות גם עם בוטנים ולטבול את דפנות העוגייה בבוטנים מגוררים במקום גרגירי הקוקוס.

מילוי :
ריבת חלב הוא המילוי המסורתי של עוגיית האלפחורס, אך בהחלט ניתן לגוון ולמלא את העוגייה בכל מה שרק תרצו- חמאת בוטנים, ממרח שוקולד וכו'.

עוגיות אלפחורס ריבת חלב פריכות וממכרות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *