לביבות אפויות מדהימות מתפוחי אדמה וגזר

חותכים את תפוחי האדמה והגזרים לחתיכות גדולות ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך.
מסננים ומועכים בממחה לפירה.
מוסיפים את השום הכתוש, הביצים, הקמח, הטימין, מלח ופלפל, ומערבבים.
טיפ בנוגע לקמח – ראשית הכניסו 4 כפות של קמח וערבבו. אם התערובת נראית לכם עדיין דלילה הוסיפו עוד כף. זכרו – אין מדובר במדע מדויק ויכולים להיות שינויים שנובעים מגודל הירקות. אם גם לאחר 5 כפות התערובת נראית לכם דלילה אין כל מניעה להוסיף עוד קצת קמח עד לקבלת המרקם הנכון. המרקם הסופי אמור להיות רך אך יציב.
מרססים תבנית עם שקעים למאפינס ומפזרים מעט פירורי לחם בכל שקע.
ממלאים את השקעים בתערובת, מרססים מעט שמן ומפזרים עוד קצת פירורי לחם.
מכניסים לתנור לחום של 150 מעלות לכחצי שעה או עד שהלביבות מקבלות צבע זהוב ויפה. מגישים חם או פושר, לא משנה. העיקר שמגישים.
בתאבון!
Ingredients
Directions
חותכים את תפוחי האדמה והגזרים לחתיכות גדולות ומבשלים בסיר עם מים עד לריכוך.
מסננים ומועכים בממחה לפירה.
מוסיפים את השום הכתוש, הביצים, הקמח, הטימין, מלח ופלפל, ומערבבים.
טיפ בנוגע לקמח – ראשית הכניסו 4 כפות של קמח וערבבו. אם התערובת נראית לכם עדיין דלילה הוסיפו עוד כף. זכרו – אין מדובר במדע מדויק ויכולים להיות שינויים שנובעים מגודל הירקות. אם גם לאחר 5 כפות התערובת נראית לכם דלילה אין כל מניעה להוסיף עוד קצת קמח עד לקבלת המרקם הנכון. המרקם הסופי אמור להיות רך אך יציב.
מרססים תבנית עם שקעים למאפינס ומפזרים מעט פירורי לחם בכל שקע.
ממלאים את השקעים בתערובת, מרססים מעט שמן ומפזרים עוד קצת פירורי לחם.
מכניסים לתנור לחום של 150 מעלות לכחצי שעה או עד שהלביבות מקבלות צבע זהוב ויפה. מגישים חם או פושר, לא משנה. העיקר שמגישים.
בתאבון!