הום פרייז הכי טעימים שיש

מחבריאיר ברטשפיז
Ratingקושיביניים

שילוב של כל מה שטוב באוכל במנה אחת: מצד אחד תפוחי אדמה מטוגנים, מצד שני חמאה, מצד שלישי מתוק, מצד רביעי חריף. מנת תפוחי האדמה המושחתת והכיפית ביותר

כשר חלבי

זמן התכוננות1 שעותזמן בישול3 שעותזמן כולל4 שעות

מצרכים
 6 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים, רצוי מזן דזירה
 שמן צמחי
 1 בצל, פרוס לרצועות (לא חובה)
 חצי פלפל אדום, חתוך לרצועות (לא חובה)
 מלח
 50 גרם חמאה או 100 מ"ל שמנת מתוקה (לגרסת פרווה, המירו ב-75 מ"ל קרם קוקוס)
 6 כפות רוטב צ'ילי מתוק
 6 כפות רוטב צ'ילי חריף

אופן ההכנה
1

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל אחיד ככל הניתן ומשרים במים עם מלח לשעתיים, על מנת לרכך מעט את תפוחי האדמה ולהניח למלח להיספג בהם.

2

מסננים ומייבשים את תפוחי האדמה על מגבת.

3

ממלאים מחבת רחבה ככל האפשר בשמן צמחי (תירס/חמניות/סויה) עד גובה 2-3 מ"מ, ומחממים.

4

מוסיפים למחבת קוביות תפוחי אדמה בשכבה אחת, ומחכים שהפאה התחתונה של הקוביות תיחרך. כשזה קורה מתחילים להפוך לאט לאט את כל הקוביות כך שכל פאה תזכה להשחמה בנפרד. מדובר בתהליך ארוך וסיזיפי, אבל רק כך מבטיחים שתוך תפוח האדמה יהיה מספיק רך והחלק החיצוני פריך (זה בזכות המגע הישיר עם המחבת, בניגוד לטיגון עמוק). בהיפוך האחרון אפשר להוסיף רצועות של בצל ופלפל אדום ולתת להן להיטגן יחד עם תפוחי האדמה.

5

שופכים בזהירות את השמן, ומשאירים את התפודים במחבת.

6

ממליחים את תפוחי האדמה ומוסיפים רכיב שומני - חמאה, שמנת מתוקה או גם וגם.

7

מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק ורוטב צ'ילי חריף (אני אוהב אותם ביחס של 1:1. מי שממש רגיש לחריף מוזמן לשים יותר מהמתוק, ומי שאוהב חריף יכול לשים יותר מהחריף).

8

מגבירים את הלהבה ומקפיצים את הכל 2-3 דקות, עד שהשומן עוטף את תפוחי האדמה והסוכר מתקרמל במחבת.

בתאבון!
3 דקות טיימר

Ingredients

מצרכים
 6 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים, רצוי מזן דזירה
 שמן צמחי
 1 בצל, פרוס לרצועות (לא חובה)
 חצי פלפל אדום, חתוך לרצועות (לא חובה)
 מלח
 50 גרם חמאה או 100 מ"ל שמנת מתוקה (לגרסת פרווה, המירו ב-75 מ"ל קרם קוקוס)
 6 כפות רוטב צ'ילי מתוק
 6 כפות רוטב צ'ילי חריף

Directions

אופן ההכנה
1

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל אחיד ככל הניתן ומשרים במים עם מלח לשעתיים, על מנת לרכך מעט את תפוחי האדמה ולהניח למלח להיספג בהם.

2

מסננים ומייבשים את תפוחי האדמה על מגבת.

3

ממלאים מחבת רחבה ככל האפשר בשמן צמחי (תירס/חמניות/סויה) עד גובה 2-3 מ"מ, ומחממים.

4

מוסיפים למחבת קוביות תפוחי אדמה בשכבה אחת, ומחכים שהפאה התחתונה של הקוביות תיחרך. כשזה קורה מתחילים להפוך לאט לאט את כל הקוביות כך שכל פאה תזכה להשחמה בנפרד. מדובר בתהליך ארוך וסיזיפי, אבל רק כך מבטיחים שתוך תפוח האדמה יהיה מספיק רך והחלק החיצוני פריך (זה בזכות המגע הישיר עם המחבת, בניגוד לטיגון עמוק). בהיפוך האחרון אפשר להוסיף רצועות של בצל ופלפל אדום ולתת להן להיטגן יחד עם תפוחי האדמה.

5

שופכים בזהירות את השמן, ומשאירים את התפודים במחבת.

6

ממליחים את תפוחי האדמה ומוסיפים רכיב שומני - חמאה, שמנת מתוקה או גם וגם.

7

מוסיפים רוטב צ'ילי מתוק ורוטב צ'ילי חריף (אני אוהב אותם ביחס של 1:1. מי שממש רגיש לחריף מוזמן לשים יותר מהמתוק, ומי שאוהב חריף יכול לשים יותר מהחריף).

8

מגבירים את הלהבה ומקפיצים את הכל 2-3 דקות, עד שהשומן עוטף את תפוחי האדמה והסוכר מתקרמל במחבת.

בתאבון!
3 דקות טיימר

הום פרייז הכי טעימים שיש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *